Korisne informacije!

Možda vas zanima

Kreativnost

Ser Ken Robinson ističe da su velike ideje u ljudskoj istoriji transformisale ondašnji svet i uticale su na oblikovanje tadašnjih kultura, a nesporna je činjenica da je savremeno društvo upravo rezultat ljudske kreativnosti, što ovaj pojam postavlja kao centralnu temu društvenih i humanističkih nauka.


Kreativnost i kreativne delatnosti nalaze se u osnovi svake priče o uspehu u XXI veku. Nekada smatrana Božjim darom, a potom delom umetničkog genija, kreativnost je vremenom demokratizovana, te se čini da danas svi žele da budu ”kreativni” što je dovelo do paradoksa da je kreativnost istovremeno i svepristutna i odsutna, svima dostupna, a suštinski retka, te je zbog takve preterane i neodmerene upotrebe, reč kreativnost izgubila vrednost.

Kreativnost je zapravo mnogo složeniji i zahtevniji proces od prostog smišljanja pametnih ideja, ”inspiracije” ili spontane inventivnosti, stoga ona nije svojstvena samo odabranim pojedincima, već zavisi pre od kombinovanja naizgled protivrečnih procesa i osobina ličnosti.

Kako napraviti uspešan portal i živeti od toga

Kako pokrenuti sopstveni web sajt, informativni portal ili lični blog Šta sve jedan tekst treba da sadrži kako bi privukao i zadržao čitaoca Šta je dobar naslov, dobra fotografija, koja dužina teksta je “prava” Zašto je uređivačka politika izuzetno važna u razvoju portala Kako na kraju svega da unovčite sopstveni trud i postanete lider u onome što radite Kada treba raditi za novac, a kada za referencu O ovim temama uz mnoštvo primera iz prakse ćete slušati na predavanju koje će održati glavni i odgovorni urednik lokalnog internet portala I love Zrenjanin Bojana Latinović. Predavanje je naročito važno za mlade ljude koji su spremni da grade uticaj i posluju na internetu. Bojana će govoriti i o važnosti timskog rada, kao i odnosima sa stejkholderima. Bojana Latinović bavi se novinarstvom od 2000. godine. Bogato iskustvo sticala je radom u elektronskim medijima na mestima reportera, prezentera, redakcijskog novinara i urednika, zatim u štampanim i internet medijima (portalima). Poslednjih šest godina aktivno se bavi odnosima sa javnošću u oblasti marketinga kao i odnosima sa javnošću u neprofitnom sektoru.

Potrebna tehnika za radio stanicu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscursus felis vel lacus cursus ullamcorper. Maecenas sed enim neque, quis rutrum arcu. Meceasa justo enim. Suspendisse suscipit malesuada magna, at sagittis augue varius ut. Donec vitae libero magna. Duis at ipsum ac mi tempor pulvinar. Vimus ut tincdunt assa. Quisque pulvinar neque eu lorem tincidunt imperdiet porta mauris molesie. Pelltesque blandit suscipit molestie. Phasellus porta lorc ipsum cursus conguet lobortis pellentesque ornare aliquet condimentum.

Ukoliko ste se pitali kako napraviti internet radio stanicu i šta Vam je sve potrebno za tako nešto ovde ćemo Vam to objasniti na najjednostavniji način. Ranije je za pokretanje radio stanice potrebno omanje brdo skupocene opreme, ali današnjim razvojem računarstva, mrežne opreme  povoljnog radio streaminga i Interneta to više nije tako. Vrlo jednostavno mozete postati online Dj i omogućiti Vašim prijateljima da prate Vašu muziku online. Pre svega, morate razmisliti za koji broj slušalaca planirate da emitujete Vašu muziku, pošto će od toga zavisiti upload Vašeg protoka koji trebate zakupiti. Naime, ukolliko zakupite protok npr. 1Mbps/256Kbps, znači da pri brzini od 24kbps možete opslužiti 10 slušalaca. Ukoliko želite da emitujete kvalitetniji zvuk sa npr. 64kbps ili 128kbps automatski će smanjiti broj slušalaca koji mogu istovremeno da slušaju vašu internet radio stanicu.

Dakle, za pokretanje Vaše Internet radio stanice potrebno je: Zakupljeni protok kod WISP-a, kao i javna IP adresa, u zavisnosti od odabranog uploada zavisiće kvalitet emitovanog zvuka kao i broj slušalaca koji mogu da vas slušaju Neki muzički plejer npr. Winamp koji se besplatno može preuzeti na strani www.winamp.com Instaliranje odgovarajućeg softvera za Winamp (SHOUTcast DSP plugin) koji omogućava slanje Vaše muzike do servera, koji je šalje dalje do slušalaca. Odgovarajuću instalaciju SHOUTcast DSP plugin-a možete naći na internet strani http://www.shoutcast.com Instaliranje SHOUTcast servera, koji ce Vašu muziku slati do slušalaca kodiranjem audio sadržaja u mp3 ili acc formatu i koriscenjem HTTP protokola. Instalaciju za SHOUTcast server takođe možete naći na strani www.shoutcast.com

Kako zaradjivati od internet radia

Nekoliko načina za zaradu

Postoji mnoštvo načina i ideja kako da svoju internet radio stanicu ,,Unovčite" Mi ćemo vam sugerisati neke a na vašem izboru je da se odlučite i opredelite na koji će način vaš internet radio postati vama isplativa investicija i posao. U samom početku je to nemoguće i nerealno očekivati ali kao što se svaki rad neminovno isplati i sa ovim poslom je isti princip.Kada pokrećete internet radio stanicu imajte na umu da vi možete dopreti i do gledaoca (video sadržaj na vašem sajtu). Pazite kakve će prirode vaš radio biti, te kakva će se muzika puštati, hoće li biti vesti, servisnih informacija, nezanimljivog ili zanimljivog kratkog sadržaja...

Zarada internet radijskom stanicom se temelji na oglasima ( kao internet zarade snimanjem videa i internet zarade pisanjem internet članaka ). Na stranici na kojoj slušaoc sluša vaš radio prikazuju se oglasi. Ukoliko slušaoc klikne na oglas vi dobijate novac. Što više slušaoca imate to su vam šanse za zaradu veće, a i iznos koji ćete zaraditi je veći. .

Sponzorstvo

Poseban vid oglašavanja gde se Vaša firma ističe kao sponzor emisije ili segmenta programa. Dobijate veći broj ponavljanja i pozicioniranje emitovanja reklame van standardnih reklamnih blokova. Možete sponzorisati emitovanje jutarnjeg programa, vremenske prognoze, kursne liste, stanja na putevima, Top 10 liste ili jedinstvenog sadržaja, kreiranog prema potrebi. Sponzorstvo se takođe može pojačati prisustvom na sajtu, u vidu poslovne prezentacije, ali i specijalizovanih stranica, kao što je stranica Top 10 liste.

Reklama ili reklamni spot, kreiran na osnovu Vaših potreba i zajedničke ideje. Emituje se u dogovorenim terminima, optimalno 6 puta dnevno. Može se pojačati poslovnom prezentacijom na sajtu. Muzičke želje sponzora! Sponzori radija prilikom emitovanja muzičkih želja imaju apsolutni prioritet nad svim ostalim slušaocima: Čaterima SMS servisom i slično (izuzetak su plaćene muzičke želje u zakazanom terminu)

Reklame

RADIO Radio je medij koji se sluša u kući, na poslu ali i u pokretu. Reklamna poruka koja se emituje na radiju mora biti kratka , jasna i kreativna.Većina ljudi radio sluša radeći još nešto. Iz ove činjenice proističu osnovne prednosti ali i mane oglašavanja na radio stanicama. Reklama na radiju je daleko jeftinija od TV reklame a efekti mogu biti približno dobri kao i na televiziji, posebno ako se kombinuju sa reklamiranjem u novinama, magazinima i na internetu.

Muzičke Želje

Od nastajanja radia kao medija do njegovog neverovatno brzog i možda i prevelikog širenja na internetu, muzičke želje su odlika i zaštitni znak radia a i najbolji način prihoda, bio to fm ili internet radio. Zašto kažemo najbolji kada su reklame daleko skuplje i isplativije(bar se tako čini na prostu računicu). Ne nije baš tako a jako lako ćete to i sami zaključiti ako svedete prostu računicu broja reklama i broja muzičkih želja(pod uslovom da ste se izborili za web mesto vašeg internet ili fm radia).

Ogroman je broj muzičkih želja u odnosu na broj klijenata koje reklamirate, Muzičku želju može svako da ponekad priušti sebi a reklama večini slušalaca uopšte nije potrebna, Ako se društvo malo zapije malo je verovatno da će tražiti radio sa gomilom reklama već najverovatnije radio gde se putem SMS može naručiti neka pesma po želji i raspoloženju tog trenutka. Mnoge su prednosti ovakvog sadržaja programa i naravno jako je važno pored pesama muzike i audio sadržaja kvalitet vašeg striminga i kvalitet voditelja koji radi na vašem radiu..

SMS Servis

Naručivanje raznih sadržaja preko SMS servisa dobija sve više značaja i primene Najbrži naćin plaćanja uz pajpal i ostale online platne servise je svakako SMS servis. Putem SMS servisa možete primati uplate za muzičke želje reklame maske i spotove na vašem radiu, i tako ostvariti jako brz platni promet sa svojim klijentima i slušaocima. Jedini problem sa SMS servisom je još uvek enormno visoka marža provajdera tog servisa koji vašu zaradu bukvalno svode na 20% procenata koji idu vama a ostalo su navodno troškovi servisa što svakako nije istina. mnogi veliki data i telekomunikacioni centri su još početkom milenijuma snizili cenu tih specijalnih naplativih brojeva izmedju ostalog i HOTLINE linija ali su naši web servisi ostali na cenovnom rangu 90-ih godina kada je zasta telekomunikacioni operater uzimao enormnu svotu novca za svoje usluge..


Servisi?

 • Registracija Domena

 • Web Hosting Servis

 • Reseller Paketi

 • VPS Serveri

 • Samostalni Hosting

 • Bekap Serveri

 • Instalacija skripti

 • Povraćaj novca

 • Zaštita Web sajta

 • Kvalitetna 24/7 Podrška

Kažu naši klijenti

 • Derviša Sabljaković USA: Pre više od 7 godina sam našla ovog provajdera i od tada me ne boli glava niti imam problema.Glas Crkve FM RS: Posle problema raznih karaktera saradnja zadnje 3 godine na profesionalnom nivou i bez ijednog tehničkog problema.radio-varvara-rama.com Swedwn: Nikakvih problema ni sa serverima niti čovekom sve preporuke

  - Atif Bektas Vlasnik
 • Korektna saradnja već 5 godina, nisam imala problema sa serverima kao pre saradnje sa srbija serveri ili čivijas serveri kako su se zvali pre.

  - Mala Sirena Vlasnik Radia
 • Phere are many variations of passages of Ipsum available but the randomise words which don't look even slightly believable. there isn't anything hidden when looking desktop you need to be sure there isn't anything publishing packages in the middle of generators.

  - Jacob Alexander custmer
Choose Theme Options
Predefined Color Skins
BG Patterns for Boxed